ZSOLTIVAL AGYALTUNK EGY KICSIT
TONHAL CARPACCIO, SÜLT PAPRIKA KRÉMMEL ÉS HÁZI KENYÉRREL
KACSAMELL ERDEI GOMBÁS RIZOTTÓVAL, SÜLT RUKKOLÁVAL ÉS PARMEZÁN CHIPS-EL
ALMÁS RÉTES VANÍLIA HABBAL ÉS FAHÉJ ÖNTETTEL
NYAKAS IRSAI OLIVÉR
THUMMERER EGRI BIKAVÉR
BABITS TOKAJI ASZÚ 5 PUTTONYOS
NYAKAS IRSAI OLIVÉR
THUMMERER EGRI BIKAVÉR
BABITS TOKAJI ASZÚ 5 PUTTONYOS
2. a kacsamellet a szokásos módon készítettem elő és sütöttem készre (lásd az első vacsoránál). kacsa csontból pecsenye levet készítettem. erdei gombákkal finom rizottót főztem, amibe reszelt parmezánt, pici tejszínt és vajat tettem. sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítettem. a rukkolát bő, forró olajban ropogósra sütöttem. reszelt parmezánt összekevertem reszelt gruyere sajttal és zsírpapíron ropogósra sütöttem
3. a réteslapból karika lapokat szaggattam. megkentem vajjal és két-két zsírpapír és tepsi között aranybarnára sütöttem. vanília pudingot tejszínhabbal fellazítottam. savanyú zöld almát meghámoztuk nagy lyukú reszelőn lereszeltük. cukorral, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítettük. pici cukrot karamellizáltunk, ezen pároltuk meg az almát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése