EGY KIS KÍSÉRLETEZÉS
KACSAMELL ERDEI GOMBÁKKAL ÉS SÜLT BURGONYÁVAL
a kacsamelleket bőrös felükön kipirítottuk, majd 180 fokos sütőben 7-8 percig sütöttük. tálalásig meleg helyen pihentettük.
a burgonyát héjastul sóágyon sütőben megsütöttük. majd még forrón meghámoztuk és egy magas falú tepsibe tettük. összetörtük minél jobban kinyomva belőle a levegőt. egy éjszakára hűtőben dermesztettük. másnap kivettük a tepsiből és hasáb formára vágtuk. lisztbe forgattuk és bő olajban megsütöttük. sóztuk.
a gombákat olívaolajon elkezdtük pirítani. amikor elpárolgott a nedvesség róla, akkor sóztuk borsoztuk, kakukkfüvet és vajat tettünk rá és szép pirosra pirítottuk..
a burgonyát héjastul sóágyon sütőben megsütöttük. majd még forrón meghámoztuk és egy magas falú tepsibe tettük. összetörtük minél jobban kinyomva belőle a levegőt. egy éjszakára hűtőben dermesztettük. másnap kivettük a tepsiből és hasáb formára vágtuk. lisztbe forgattuk és bő olajban megsütöttük. sóztuk.
a gombákat olívaolajon elkezdtük pirítani. amikor elpárolgott a nedvesség róla, akkor sóztuk borsoztuk, kakukkfüvet és vajat tettünk rá és szép pirosra pirítottuk..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése