9 FŐS ÜLTETETT EBÉD
"NARANCSOS" KACSAMELL SALÁTA
ÖRDÖGHAL "ARMERICAINE" MÁRTÁSSAL, BACONOS-SNIDLINGES POLENTÁVAL ÉS FOKHAGYMÁS SPENÓTTAL
GUNDEL PALACSINTA
st andrea örökké 2008
pannonhalmi apátsági rajnai rizling 2010
babits 5 puttonyos tokaji aszú 2004
1. saláta: édeskömény vékonyra szeletelve (tálalásig jeges vízben tartva), pirított, szeletelt erdei gomba, narancs filé, petrezselyem levél, késsel durvára vágott pirított dió
dresszing: méz és narancslé visszaforralva, olívaolaj, dióolaj, só, bors, pici citromlé
a kacsamellet a szokásos módon készítettem el.....
az ördöghal filét sóztam, borsoztam, majd az egész filéket egyben kevés forró olajon hirtelen körbe sütöttem. tálalás előtt 180 fokos sütőbe tettem 4 percre és ezután szeleteltem...
a bacon szalonnát zsírpapír és tepsi között sütőben ropogósra sütöttem, majd összetörtem. a kukorica darát alaplé és víz keverékével főztem lágyra. vajat, pici sót, a bacon szalonnát és snidlinget kevertem hozzá.
3. a Gundel palacsintát a szokásos módon készítettem el. a narancs díszhez a narancsot vékonyan felkarikáztam és zsírpapírra tettem. porcukorral megszórtam és egy másik zsírpapírt tettem rá. két tepsi között 110 fokon ropogósra sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése